FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Gazdaságunk
· Történelmünk
· Kultúránk
· Hagyományaink
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publikációk
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Média partnerek


 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Alapszabály-módosító kongresszus elõtt az MKP
Belföld A Magyar Koalíció Pártja három hét múlva, szeptember 22-én Füleken tartja alapszabály-módosító közgyűlését, tisztújítás az év végén várható. Az  MKP Országos Tanácsa Pozsonyban szeptember 8-án ülésezik.

Az 1998-ban a három magyar elődpártból (Együttélés, Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom és Magyar Polgári Párt) alakult MKP alapszabályát még egy olyan parlamenti pártra alkották, mely a magyar egység politikai pártjaként érdemben gyakorlatilag egyedül pályázott a felvidéki magyar választók képviseletére. Az alapszabályt ugyan módosították néhányszor, de az inkább csak csiszolgatás volt, sőt, többnyire olyan körülmények között, amikor a párt kormányon volt. Mint ismeretes, 2009-ben a két évvel korábban elnöki tisztségéből leváltott Bugár Béla létrehozta a Most-Híd vegyespártot, megbomlott a magyar egység, és 2010 júniusa óta az MKP-nak nincs képviselete a szlovák parlamentben. Politikai tevékenységét így elsősorban a helyi önkormányzatokban, a megyei parlamentekben és az Európai Parlamentben tudja megjeleníteni. 

Az MKP Országos Tanácsa legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az idén két közgyűlést tart. Az elsőn új alapszabályt alkotnak, majd azt követően kerül sor - már az új alapszabálynak megfelelően - a teljes tisztújításra. A párt helyi és járási szintű gyűlései, konferenciái most finiselnek, érkeznek a javaslatok az alapszabályra vonatkozóan, véleményezik az elnökség tervezetét is. Várhatóan megváltozik a párt elnevezése(ám úgy tűnik, az MKP rövidítés megmaradhat), egyszerűsödik a tagfelvétel is, és az alapszabály megalkotásánál valószínűleg figyelembe veszik a 2011-es népszámlálási adatokat is. 

Mi várható ezen a téren az MKP-ban? - kérdeztük Mihók Gábortól, az MKP Országos Elnökségének tagjától?
"Úgy vélem, az MKP alapszabály-módosító kongresszusának két alapvető üzenetének kell lennie. A Magyar Koalíció Pártja elnevezésből a "koalíció" kifejezés - sajnos - már érvényét, aktualitását vesztette, hiszen az egységes magyar politizálás sajnálatos megbontása után már nem beszélhetünk koalícióról. Úgy gondolom, célszerű a párt nevét is megváltoztatni. Több javaslat van, amelyekből ezidáig a Magyar Közösség Pártja dominál, de természetesen, ettől eltérő elnevezés is születhet. Az MKP új, módosított alapszabályát véleményem szerint a maximális nyitásnak kell jellemeznie. Nem szabad „bezárkózott“ politikát folytatni, elsősorban a fiatalok felé kell perspektívát nyújtanunk, hogy vállaljanak szerepet a felvidéki magyar közösség politikai érdekképviseletét felvállaló pártban. Természetesen a megfelelő tapasztalatra is szükség van, ezért kell megtalálnunk a megfelelő ötvözetet a fiatalos dinamizmus és a kellő politikai tapasztalat között. Amennyiben ezt sikerül megcselekednie a párt kongresszusának, úgy gondolom, van jövője a felvidéki magyar etnikai alapú politizálásnak" - mondta Mihók Gábor.

Az MKP célja olyan alapszabály létrehozása, amely lehetővé teszi a szlovákiai magyar közösség hatékony érdekképviseletét. A beérkezett javaslatokat az MKP Országos Tanácsának hétvégi, szeptember 8-ai ülésén összegzik.

Felvidék.ma (on)
Pozsonyi Polgár Infó

 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Belföld
· Írta: beikk


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Belföld:
Alapszabály-módosító kongresszus elõtt az MKP


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.

PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio