FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Gazdaságunk
· Történelmünk
· Kultúránk
· Hagyományaink
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publikációk
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Média partnerek


 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
5 magyar film és egy beszélgetés a Febiofesten
Kultúra

A Pozsonyi Magyar Filmnapok keretében - március 30. és április 2. között - összesen öt magyar film bemutatására és egy beszélgetésre kerül sor, melynek címe: Magyar szlovák kapcsolatok a filmvásznon.Az első három film a Lumière Filmszínházban, a K2 moziteremben tekinthető meg, Pozsonyban (©pitálska 44).

Elsőként március 30-án 16 órától a PUSKÁS HUNGARY című 2009-ben készült, 116 perces dokumentumfilmet vetítik a legnagyobb magyar futballista, a 2006-ban elhunyt Puskás Ferenc életéről. A film rendezője Almási Tamás. A film 116 percéből 40 archív felvétel, mintegy száz interjúalannyal forgattak.

Március 31-én 18.30-tól tekinthető meg a második magyar dokumentumfilm, a BARLANG, mely 2010-ben készült, rendezője Szederkényi Júlia és 82 percig tart. Szederkényi filmje nem egy romákkal foglalkozó film. Csak akkor tudod ezt a filmet megnézni, ha érdekel, hogy hogyan élnek ezek az emberek, ha érdekel, hogy milyen érzés lehet az ő bőrükben. A film megtanít arra, hogy érdekeljen, megtanít arra, hogy más emberek élete érdekes.

Április 1-jén 17.30-tól AZ EMBER TRAGÉDIÁJÁT, Jankovics Marcell rajzfilmjét nézhetik meg az érdeklődők, mely 2011-ben készült és 160 perces. Rajzfilm Madách Imre színműve alapján, mely a magyar irodalom egyik legismertebb darabja. Huszonhárom éven át készült Jankovics Marcell rajzfilmes adaptációja és mind a 15 színt más-más stílusban készítette el.

A negyedik és ötödik film a Filmművészeti Főiskola Filmklubjának K1-es mozitermében lesz vetítve, Pozsonyban (Svoradova 2)

Április 1-jén 20.30-tól A TORINÓI LÓ című Tarr Béla filmet nézhetik meg az érdeklődők. A 146 perces film 2011-ben készült magyar-francia-német-svájci-amerikai koprodukcióban.
Torinó, 1889. január: Friedrich Nietzsche filozófus odalép a lóhoz, majd hatalmas zokogásba kitörve átöleli. Nietzsche innentől kezdve élete hátralévő 10 évét némán, szellemi leépülésben tölti. A film ennek a lónak a történetét meséli el...

Április 2-án 16.30-tól VAD MAGYARORSZÁG - A VIZEK BIRODALMA címmel Török Zoltán 52 perces természetfilmjét vetítik, melyet 2011-ben készített. A négy évszakon átívelő, több mint húsz helyszínen forgatott film lenyűgöző képi világával és sodró történetével évtizedek óta az első, Magyarország vadvilágát átfogóan bemutató produkció.

Magyar szlovák kapcsolatok a filmvásznon címmel szakmai kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a pozsonyi Cafe Nappaliban (Védcölöp út - Palisády 54) április 3-án 18 órától. Meghívott vendégek: Vladislava Plančíková rendező, Tomaą Kaminsky producer, Galán Angéla rendező, Prikler Mátyás rendező, Kerekes Péter rendező és Daniela Chlapíková. A beszélgetés alatt a magyar-szlovák kapcsolatokról készített filmeikből látható bemutató (Felvidék, Szlovákmagyarok).

Forrás:Felvidék.ma
Pozsonyi Polgár Info

 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Kultúra
· Írta: beikk


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Kultúra:
Pozsony Vármegye, a mi otthonunk


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.

PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio